با ارزشترین بازیکنان فوتبال (قسمت دوم)
سادیو مانه
برای پیشرفت و رسیدن به موفقیت، باید پا به سفر گذاشت و دوری از خانه و خانواده را تحمل کرد؛ این کاری بود که سادیو مانه سنگالی انجام داد تا بتواند روزی مثل امروز، شماره ۱۰ باشگاه بزرگی مثل لیورپول باشد. مانه در سال ۲۰۱۱ و زمانی که فقط ۱۹ سال سن داشت از کشورش راهی فرانسه شد و به طور رایگان برای باشگاه متز بازی کرد.او در همان سال توانست مقدار قابلقبولی از تواناییهایش را به نمایش بگذارد و سال ۲۰۱۲ با مبلغ چهار میلیون یورو به باشگاه سالزبورگ در اتریش پیوست.
گوینده: علی اکبر علی آبادی
مانه در ۶۳ دیداری که برای سالزبورگ به میدارن رفت، توانست ۳۱ گل را وارد دروازه حریفان کند و در نهایت بعد از دو سال از این باشگاه جدا شد. مقصد بعدی ستاره سنگالی باشگاه ساوتهمپتون بود، باشگاهی که نقطه آغازی شد برای مانه در لیگ پر تب و تاب انگلیس، او در ساوتهمپتون نیز ۲۱ گل را در ۶۷ بازی به ثمر رساند و این عملکرد کافی بود تا مورد توجه باشگاه پر نام و آوازهای مثل لیپورپول قرار بگیرد.
لیورپولی ها مبلغ ۴۱ میلیون یورو را بابت مانه پرداخت کردند و ستاره سنگالی را به خانه بردند؛ سادیو مانه حالا عضوی از باشگاه لیورپول شده است و رویایی که همیشه در سر داشته است را لمس میکند. مانه از سال ۲۰۱۶ تا به امروز در بیش از ۱۰۰ بازی برای لیورپولی ها به میدان رفته که موفق به زدن بیش از ۵۰ گل شده و آمار بسیار خوب هر دو بازی یک گل را از خود به جا گذاشته است و در فصل گذشته نیز موفق شد عنوان آقای گلی فوتبال انگلیس را از آن خود کند.
او اکنون ۱۲۰ میلیون یورو توسط ترنسفر مارکت ارزشگذاری شده و چهارمین فوتبالیست با ارزش دنیا است.
محمد صلاح
نماد سختی کشیدن، پافشاری کردن و به اوج رسیدن در فوتبال؛ ستاره مصری که بسیاری از فوتبالدوستان، او را با نامهای “مو صلاح” و یا “فرعون” صدا میزنند. محمد صلاح، مهاجم ۲۸ ساله باشگاه لیورپول که در گوش راست بازی میکند و پیش از اینکه به پیراهن این باشگاه برسد، سختیهای بسیاری را تحمل کرده است.
صلاح در سال ۲۰۱۰ در باشگاه المقاولون مصر فوتبالش را به طور حرفهای آغاز کرد؛ اما او هم مثل هر فوتبالیستی که قصد پیشرفت دارد به دنبال لژیونر شدن بود و نمیخواست فقط در فوتبال مصر باشد که نامی از او برده میشود.
مو صلاح بعد از دو سال که پیراهن المقاولون را به تن داشت، در اولین فرصتی که میتوانست به اروپا برود، این کار را انجام داد و با مبلغ ۲/۵ میلیون یورو به باشگاه بازل در سوئیس پیوست. او برای بازل ۴۷ بار به میدان رفت اما نتوانست تعداد گلهایش را دو رقمی کند و با ۹ گل به کار خود در این باشگاه پایان داد.اما مقصد بعدی جوان مصری جایی نبود جز فوتبال انگلیس، باشگاه چلسی حاضر شده بود با مبلغ ۱۶ میلیون یورو صلاح را با یک قرارداد بلندمدت و پنج ساله به خدمت بگیرد.
گرچه این انتقال مورد انتقاد هواداران بیشمار باشگاه لندنی قرار گرفت، اما سران چلسی نیز هیچوقت به عنوان یک مهره با ارزش روی صلاح حساب نکرده بودند و بعد از اینکه او در ۱۳ دیدار نتوانست بیش از دو گل را به ثمر برساند، برای درآمدزایی بیشتر تصمیم گرفتند او را به صورت قرضی به دیگر باشگاههای اروپایی واگزار کنند.
فیورنتینا در فرانسه اولین باشگاهی بود که فرعون جوان را با مبلغ ۱۰ میلیون یورو از چلسی قرض گرفت اما آن طوری که باید و شاید از او استفاده نکرد و صلاحی که به نیمکت نشینی عادت داشت فقط در ۱۶ بازی برای این تیم به میدان رفت و شش بار نیز موفق به گلزنی شد. اما بعد از اینکه همکاری صلاح و فیورنتینا به پایان رسید او با مبلغ ۵ میلیون یورو به آس رم پیوست؛ باشگاه پرطرفدار ایتالیایی که صلاح را از چلسی قرض گرفت و شاید اگر بخواهیم فوتبال صلاح را به دو قسمت تقسیم کنیم باید به قبل از پیوستنش به رم و بعد از پیوستن به این باشگاه اشاره کنیم.
صلاح در سال اول حضورش در رم ۳۴ بار پیراهن این باشگاه را به تن کرد و ۱۴ بار نیز موفق به گلزنی شد و این آمار کافی بود تا سران رم قرارداد او را دائمی کنند و مو صلاح نیز از مالکیت باشگاه چلسی خارج شود.
فرعون مصری که در سال دوم حضورش در رم مورد حمایت هواداران نیز قرار گرفته بود و به عنوان یک ستاره از او یاد میشد، بازهم توانست حضور تاثیرگذاری در ترکیب این تیم داشته باشد، به طوری که او در این فصل نیز، موفق شد ۳۱ بار برای رمیها به میدان برود و ۱۵ بار نیز برای آنها گلزنی کند؛ آماری نزدیک به هر دو بازی یک گل، که به او کمک کرد تا بار دیگر به انگلیس بازگردد اما این بار با پیراهن قرمز رنگ لیورپول.
لیورپولیها مبلغ ۴۲ میلیون را بابت صلاح مصری پرداخت کردند و صلاحی که فراز و نشیبهای زیادی را دیده و چالشهای مختلفی را تجربه کرده به لیورپول پیوست اما این بار نه به عنوان یک بازیکن که باشگاه انگلیسی با قرض دادنش به دیگر باشگاهها از او درآمدزایی میکند بلکه به عنوان یک بازیکن ستاره و تاثیرگذار.
فرعون مصری در همان سال با حضورش در ترکیب تیم ملی مصر کاری کرد تا تیم ملی کشورش بعد از ۲۸ سال به جام جهانی راه پیدا کند و همین موضوع باعث شد تا محبوبیت او در میان مصریها چندین برابر شود بهطوری که او در انتخابات ریاست جمهوری که در همان سال در کشور مصر برگزار شد بیشترین رای را توسط مردم کسب کرد در صورتی که اصلا برای این انتخابات کاندید نشده بود!
مو صلاح حالا بعد از سه سال حضور در لیورپول ۱۰۹ بار پیراهن این باشگاه را به تن کرده و ۷۶ بار نیز موفق به گلزنی شده؛ آمار فوقالعادهای که به او ۱۲۰ میلیون یورو ارزش داده و او را به پنجمین بازیکن با ارزش دنیا تبدیل کرده است.
به قلم علی اکبر علی آبادی