با ارزشترین بازیکنان فوتبال (قسمت سوم)
هری کین
اگر در فوتبال به دنبال وفاداری هستید باید به سراغ او بروید؛ هری ادوارد کین ملقب به هری کین، مهاجم ۲۷ ساله انگلیسی که اگر به او لقب پسر تاتنهام را بدهیم اغراق نکردهایم؛ مهاجمی که با وجود تمام کنندگی و تاثیرگذاری بالا و همینطور آمار خوب گلزنی، هیچ وقت هواداران تاتنهام نگران شکار او توسط دیگر تیمهای مطرح اروپایی نبودند.
گوینده: علی اکبر علی آبادی
کین که اینروزها با ۱۲۰ میلیون یورو ششمین بازیکن با ارزش دنیا است؛ فوتبال را کاملا از پایه شروع کرده است. او در سال ۱۹۹۹ و در حالی که فقط شش سال سن داشت به تیم نونهالان باشگاه رجوی رورز پیوست؛ او تا سال ۲۰۰۴ در باشگاههای دیگری مثل آرسنال و واتفورد نیز تحت آموزش قرار گرفت و از ۲۰۰۴ وارد تیم نونهالان باشگاه تاتنهام شد.
او در این باشگاه توانست جایگاه خوبی را برای خودش بهدست بیاورد به طوری که پنج سال برای نونهالان تاتنهام به میدان رفت و در نهایت در سال ۲۰۰۹ به عنوان یک استعداد پرورش یافته به باشگاه اصلی تاتنهام هاتسپر منتقل شد.
مهاجم جوان انگلیسی در سالهای اول حضورش در تاتنهام هنوز تجربه کافی برای بازی با پیراهن زنبقهای سفید در لیگ برتر انگلیس را نداشت؛ پس بعد از دو سال تمرین با اسپرز این بار برای کسب تجربه بیشتر به لیگهای پایینتر فرستاده شد.
او در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ برای باشگاههای لیتون، میلوال و نوریچ سیتی انگلستان بازی کرد و در نهایت در سن ۲۰ سالگی به تاتنهام بازگشت.
کین در مجموع ۱۱ سال حضورش در باشگاه تاتنهام ۲۹۶ بار پیراهن این تیم را به تن کرده و ۱۹۸ گل نیز برای آنها به ثمر رسانده است. او همچنین سالهاست که یکی از مهرههای اصلی تیم ملی کشورش به شمار میرود و ۷۹ بازی به همراه ۴۹ گل ملی را در کارنامه خود دارد.
کوین دیبروینه
الماس تیم ملی بلژیک که در خط میانی منچسترسیتی نیز فرمانروایی میکند؛ هر توپی که از سوی مدافعان به او میرسد برای تیم حریف یک تهدید به حساب میآید و هر سرمربی آرزو دارد در پشت سر مهاجمانش چنین هافبک بازیساز حرفهای و باهوشی را داشته باشد.
کوین دی بروین هافبک تهاجمی ۲۹ ساله و اهل کشور بلژیک است؛ او چند سالی است که با پیراهن منچستر سیتی در لیگ انگلیس بازی میکند و در این چند سال رکوردهای زیادی را هم به نام خود ثبت کرده است؛ شاید میتوانیم بگوییم او از آن دسته بازیکنانی است که اگر سایه ستارههایی مثل مسی و رونالدو بر سرشان سنگینی نمیکرد حالا حداقل یک یا دو توپ طلا را در کارنامه خود داشتند.
کوین بعد از چند سال حضور در تیمهای پایه و نونهالان در سال ۲۰۰۸ و در سن ۱۷ سالگی از باشگاه خنک بلژیک فوتبال حرفهای خود را آغاز کرد؛ بعد از چهار سال توپ زدن در کشورش و ۹۷ بار پوشیدن پیراهن باشگاه خنک مورد توجه آبیهای لندن یعنی باشگاه چلسی قرار گرفت.
شاید تا به حال دقت کرده باشید که بسیاری از ستاره های حال حاضر لیگ انگلیس ابتدا تحت مالکیت باشگاه چلسی بودند؛ بازیکنان جوانی که شاید در آن روزها ستاره نبودند اما به طور واقعی می شد از آنها به عنوان استعداد نام برد؛ استعدادهای جوانی که به چلسی میآمدند و بعد از اینکه در چند بازی نمیتوانستند خودی نشان دهند به آنها اعتماد نمیشد و با قیمتهای نهچندان بالا به دیگر تیمهای فرصتطلب انگلیسی فروخته میشدند. دیبروینه نیز از این قاعده مستثنا نبود، بازیکنی که کاملا طبیعی است هواداران چلسی هنوز به خاطر فروش آن سران باشگاه مورد علاقه خود را نبخشیده باشند.
دیبریون بعد از این که در ۲۱ سالگی به چلسی آمد، در همان سال به وردربرمن قرض داده شد و سال بعد نیز ولفسبورگ آلمان او را با قیمت ۲۲ میلیون یورو از آبیهای لندن خریداری کرد. او یک سال در آلمان بازی کرد و در همان یک سال ۵۱ بار برای ولفسبورگ به میدان رفت؛ تعداد بازی بسیار زیاد و تاثیرگذاری بالای او در عرض یک سال برای باشگاه ولفسبورگ، باعث شد تا او یک بار دیگر مورد توجه یک تیم آبی پوش انگلیسی یعنی منچستر سیتی قرار بگیرد.
باشگاه منچسترسیتی مبلغ ۷۶ میلیون یورو بابت او پرداخت کرد و دیبروین در طول این چند سال توانسته یک فرمانده بینظیر برای سیتیزنها در میانه میدان باشد.
او در سال گذشته نه تنها با ارسال ۲۱ پاس گل رکورد بیشترین پاس گل داده شده در یک فصل را به نام خود ثبت کرد بلکه جایزه بهترین هافبک سال ۲۰۱۹ فوتبال دنیا را دریافت کرد. استاد پاس گل بلژیکی در حال حاضر ۱۲۰ میلیون یورو توسط ترنسفرمارکت ارزشگذاری شده و هفتمین بازیکن با ارزش دنیاست.
جیدون سانچو
در بین با ارزشها او جوانترین است. جیدون سانچو انگلیسی که متولد سال ۲۰۰۰ است و در گوش راست باشگاه دورتموند بازی میکند. او امروز در سن ۲۰ سالگی نیز توانسته جایگاه بسیار مهمی در تیم ملی کشورش به دست بیاورد.
سانچو که تا سن ۱۷ سالگی در تیم های زیر ۱۸ سال واتفورد و منچستر سیتی بازی کرده بود و تجربهای از فوتبال حرفهای نداشت با مبلغ هفت میلیون و ۸۴۰ هزار یورو به بورسیا دورتموند آلمان پیوست. او اولین تجربه حضورش در سطح اول فوتبال دنیا را با پیراهن زنبورهای آلمان تجربه کرد و این تجربه برای او بسیار موفقیت آمیز بود.
برخلاف بسیاری از باشگاهها که بازیکنهای جوان را با قیمتهای پایین خریداری میکنند و برای سود بیشتر به دیگر تیمها قرض میدهند دورتموند تخصصش در بازیکنسازی است؛ دورتموندیها استعدادهای ناب فوتبال دنیا را شناسایی کرده و با قیمتهای پایین آنها را به خانه میآورند؛ اما نهتنها به فکر تجارت و فروش بازیکن نیستند بلکه با اعتماد به جوانان و پرورش آنها به یک سرمایهگذاری بلندمدت فکر میکنند.
جیدون سانچو نیز یکی از همین استعدادهای پرورش یافته در باشگاه دورتموند است که ابتدا با مبلغ ۷ میلیون یورو خریداری شده اما حالا با قیمتگذاری ۱۱۷ میلیون یورو، به عنوان هشتمین بازیکن با ارزش دنیا شناخته میشود.
پدیده انگلیسی در ۷۸ بازی ابتدایی خود برای زنبورها ۳۰ بار دروازه حریفان را باز کرده و در ۴۷ بازی ملی که تا به امروز داشته ۲۵ گل ملی نیز به نام خود ثبت کرده است.
به قلم علی اکبر علی آبادی